Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Η ΜΠΑΓΕΡΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ 2013



O μεγάλος τελικός θα καθηλώσει τους πάντες....πάμε να δούμε μερικά στοιχεία για τις δύο ομάδες αλλά να κάνουμε και τις προβλέψεις μας.


Για τέταρτη φορά  στην ιστορία του Champions League οι δύο ομάδες του τελικού θα είναι από την ίδια χώρα.H Nτόρτμουντ με την Μπάγερν αποτελούν τον τέταρτο ''εμφύλιο'' τελικό,μετά τους  Γιουβέντους-Μίλαν,Ρεάλ-Βαλένθια και Μάντσεστερ Γ.-Τσέλσι.Για έβδομη φορά στην ιστορία το θρυλικό Γουέμπλει φιλοξενεί τον τελικό της διοργάνωσης,αλλά για πρώτη φορά Γερμανική ομάδα θα είναι εκεί.Οι δύο φιναλίστ έχουν κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στο Γερμανικό ποδόσφαιρο,με την Μπάγερν φέτος να παίρνει τα σκήπτρα μετά από δύο χρόνια κυριαρχίας της Ντόρτμουντ.Συνολικά σε 100 ματς που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις το πάνω χέρι το έχουν οι Βαυαροί με 45 νίκες έναντι 26 της Ντόρτμουντ και 29 ισοπαλιών.Στα πλαίσια του Champions League έχουν βρεθεί μία φορά την χρονιά 1997-1998 στα προημιτελικά της διοργάνωσης ,με την Μπορούσια να παίρνει την πρόκριση στην παράταση με 1-0 μετά από δύο στείρα ενενηντάλεπτα. Το γκολ το είχε πετύχει ο Ελβετός Στέφαν Σαπουινζά,να σημειωθεί ότι εκείνη την χρονιά η Ντόρτμουντ κατέκτησε και το μοναδικό της τρόπαιο.Η Μπάγερν έχει τέσσερα τρόπαια στην κατοχή τους,αλλά η πληγή των δύο χαμένων τελικών τα τελευταία τρία χρόνια είναι ανοιχτή.Το Σάββατο θα μάθουμε αν θα φτάσει τα πέντε κύπελλα της Λίβερπουλ ή αν η Ντόρτμουντ κάνει δύο τα δικά της.





Η φετινή Μπάγερν μοιάζει να είναι ανίκητη,όσες ελλείψεις είχαν πέρυσι τις κάλυψαν και με το παραπάνω βάζοντας ως στόχο αυτό που έχασαν πέρυσι μέσα στο σπίτι τους από την Τσέλσι. Είχαν πρόβλημα στα στόπερ πήραν τον Ντάντε που είναι ένας εξαιρετικός κεντρικός αμυντικός και μπορεί να κάνει παιχνίδι από πίσω,ήθελαν ένα αμυντικό χαφ που θα κλείνει όλες τις τρύπες και θα απελευθερώσει ακόμα περισσότερο τον Σβαιντσάιγκερ,έδωσαν 40 εκατομμύρια ευρώ και πήραν τον Τσάβι Μαρτίνεθ που κάνει απίστευτη δουλειά αναλστατικά αφού ξέρει να διαβάζει απίστευτα το παιχνίδι.Ήθελαν ένα σέντερ φορ που να μην είναι στατικός και να βοηθάει στο  pressing αλλά και να ανοίγει δρόμους για τους Ρόμπεν ,Ριμπερί και Μίλερ,τα έσταξαν στην Βόλφσμπουργκ και πήραν τον Μάντζουκιτς που εκτός από το να σκοράρει κάνει και ακόμα δέκα δουλειές στο γήπεδο.Ψεγάδι όσο και να ψάξεις δεν βρίσκεις στην φετινή Μπάγερν,μοιάζουν απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο τους και δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης σε κανένα σημείο(ίσως στο δεύτερο ματς με την Άρσεναλ).Κέρδισαν με απίστευτη άνεση από δύο φορές την Γιουβέντους και την Μπάρτσελόνα,δείχνοντας την ανωτερότητα τους.

Η Ντόρτμουντ και ο Κλόπ είναι άξιοι θαυμασμού για την φετινή της πορεία στο champions league,αλλά νομίζω ότι μόνο με θαύμα θα μπορέσουν σταματήσουν αυτήν την Μπάγερν στον τελικό.Ο ενθουσιασμός και το απίστευτα τρεξίματα τους δεν νομίζω να φτάνουν για να σταματήσουν την πεινασμένη Μπάγερν.


η απουσία του θα εγκλωβίσει τον Ρόις στον άξονα.

Το κλειδί του ματς είναι η απουσία του Γκέτσε,αυτό θα αναγκάσει τον Κλοπ να βάλει τον Ρόις πίσω από τον Λεβαντόφσκι,δηλαδή πάνω στα νύχια του Τσάβι Μαρτίνεθ.Επίσης με τον Γκρόσκροιτς πάνω του ο Λαμ θα μπορεί να ανεβαίνει πιο συχνά και να κάνει αυτές τις περίφημες κινήσεις του πίσω από τον Ρόμπεν. Με τον Ρόις εγκλωβισμένο δύσκολα θα απειλήσει η Ντόρτμουντ αφού ο Λεβαντόφσκι θα παλεύει μόνος του.Επίσης ο Μάντζουκιτς θα πιέσει αφάνταστα τους δύο στόπερ (Χούμελς -Σούμποτιτς) και εύκολα θα βρουν χώρους ο Ρόμπεν και ο Ριμπερί.

Περιμένω κάτι αντίστοιχο με το ματς κυπέλλου φέτος στα προημιτελικά που η Μπάγερν κέρδισε με 1-0,όμως ήταν πολύ καλύτερη από την αντίπαλο της και έχασε απίστευτες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ,ενώ απειλήθηκε ελάχιστα.

Δείτε τα highlights από το ματς κυπέλλου και θα δείτε πως έχω δίκαιο...



ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ 
Kαι οι δύο άξια έφτασαν στον τελικό και είναι ομαδάρες,αλλά η Μπάγερν εκτός από φοβερό σύνολο έχει παίχτες κλάσης που λέμε...Δεν μπορώ να σκεφτώ τρόπο που ο Κλόπ θα καταφέρει να σταματήσει την ομάδα του Χάινκες...μόνο με μπόλικη τύχη.
Βλέπω ξεκάθαρη και εύκολη νίκη για την Μπάγερν και μάλιστα από το ημίχρονο και χωρίς να δεχτεί γκολ.Για σκόρερ θα πάω με τον Ριμπερί και σκορ 0-2 και 0-3.


Ντόρτμουντ-Μπάγερν 2 ημίχρονο-2 τελικό απόδοση 2,75 stoiximan

Nτόρτμουντ-Μπάγερν 0-2 τελικό σκορ απόδοση 10,00 stoiximan
Nτόρτμουντ-Μπάγερν 0-3 τελικό σκορ απόδοση 17,25 stoiximan
 Ριμπερί                              πρώτο γκολ     απόδοση 10,00 ΟΠΑΠ






Ακόμα και στις γυναίκες τις λεγόμενες WAGS είναι καλύτερη η Μπάγερν.

4 σχόλια:

  1. Με φανταστική ευκολία πάντως την διαγράφεις την Ντόρτμουντ.. Εγώ ξέρω ότι τα τελευταία τρια χρόνια (γτ αν θέλουμε να μιλήσουμε για αριθμούς αυτές οι χρονιές είναι αντιπροσωπευτικές) της βγάζει το λάδι.. Ακόμη και φέτος που η Μπάγερν, αναμφισβήτητα είναι υπερομάδα την κέρδισε μόνο μια φορά.. Και στην τελική αν μια ομάδα μπορούσε να κοντράρει την φετεινή Μπάγερν αυτή είναι η Ντόρτμουντ όπως αποδεικνύεται!!! Η Άρσεναλ, αστεία!! Η Γιουβέντους ανυπάρκτη!! Η Μπάρτσα, παρελάσεις!!! Ενώ αυτοί οι πιτσιρικάδες δείχνουν και φέτος να μπορούν να την κοντράρουν.. Επειδή λοιπόν εγώ (ενω αρχικά δεν το πίστευα) πιστεύω τα πιτσιρίκια του Κλοπ, θα παίξω μερικά στον 1!! Και επειδή βλέπω και πολύ Χ (όπως και να το κάνουμε είναι ντέρμπυ εγχώριο) μερικά στο Χ, κάτι ψιλά στο Α.Σ 2-2 και θα παίξω και την Μπάγερν στην παράταση γτ εκεί πιστεύω ότι αν πάει εκεί το ματς όποιος έχει βάθος πάγκου θα κερδίσει και η Μπάγερν είναι σαφώς καλύτερη και σε αυτόν τον τομέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. την κέρδισε δύο φορές και στο κύπελλο και στο σούπερ καπ τον Αύγουστο,στο πρωτάθλημα έφεραν δύο ισοπαλίες με την δεύτερη να είναι πρόσφατα αλλά παίζοντας και οι δύο με τα δεύτερα.Τελικός είναι όλα μπορούν να συμβούν...αλλά η Μπάγερν είναι ανώτερη σε όλα...και αυτό φαίνεται από το πόσο ανύπαρκτες έκανε να φαίνονται όσες βρήκε στον δρόμο της.Η Ντόρτμουντ βρήκε εύκολα με Μάλαγα και Σαχτάρ.Μόνο με την Ρεάλ ήταν τα δύσκολα...και στο δεύτερο ματς φάνηκε χεσμένη στο τέλος που πίεσαν οι Μαδριλένοι...να μην πω πως κόντεψε να αποκλειστεί από την Μάλαγα.

      Διαγραφή
    2. Δίκιο έχεις για τα ματς του CL αλλά εγώ εδώ προσθέτω και τον παράγοντα εγχώριο ντέρμπυ.. Θα ναι διαφορετικό παιχνίδι.. Και μόνο το γεγονός ότι απέκλεισαν το Μουρίνιο λέει πολλά.. Και πριν βέβαια φτάσουν στο τσακ να αποκλειστούν έχαναν τα άχαστα σε κενή εστία.. Δεν ξέρω μόνο αν τους κοστίσει η απειρία από τέτοια ματς.. Οι άλλοι έχουν 15-20 παίχτες με τελικό CL και αυτοί νομίζω κανέναν.. Πάντως θα το παλέψουν το ματς και δεν νομίζω να το πάρει η Μπάγερν τόσο εύκολα..

      Διαγραφή