Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Β' OMIΛΟΣ: ΧΙΛΗ ΚΑΙ ΦΑΝ ΧΑΑΛ ΒΑΖΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ


Συνεχίζουμε με τον δεύτερο όμιλο με τους όπου δεσπόζει με την παρουσία της η Ισπανία, η νεανική Ολλανδία του Φαν Χάαλ, η περίεργη Χιλή και ο σάκος του μποξ... Αυστραλία.




ΙΣΠΑΝΙΑ: Η αιώνια loser μετρά πλέον τρία στα τρία στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις, δύο Euro στην σειρά και το Μουντιάλ του 2010. Βασισμένη σε μια απίστευτα προικισμένη φουρνιά παικτών  και το δικό της στυλ, με την κατοχή μπάλας να έχει γίνει δεύτερη φύση. Μετά τις διαδοχικές επιτυχίες και σε συλλογικό επίπεδο για την Ισπανία μοιάζει ο κύκλος αυτής της ομάδας να φτάνει στο τέλος του. Είναι λογικό να μην υπάρχει τόσο μεγάλη δίψα για τίτλους, αλλά και υπερβολική κούραση σε πολλούς παίκτες, κούραση που δεν πηγάζει μόνο από την φετινή χρονιά αλλά και από τις προηγούμενες. Ο βασικός κορμός της εθνικής Ισπανίας δεν έχει ξεκουραστεί τα τελευταία χρόνια, καθώς μετά από τις ''γεμάτες'' χρονιές με τις ομάδες του... πάντα υπάρχει μια διοργάνωση για να τους ταλαιπωρεί το καλοκαίρι, είτε είναι Εuro, είτε Μουντιάλ, είτε Confederations Cup. Σέρτζιο Ράμος και Κασίγιας λίγο πριν από το τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ατλέτικο, ρωτήθηκαν τι θα προτιμούσαν ανάμεσα στην κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και οι δύο διάλεξαν το πρώτο...
Δεν λέω πως οι Ισπανοί θα αδιαφορήσουν... αλλά σίγουρα το μάτι τους δεν θα γυαλίζει.
Στο αγωνιστικό κομμάτι οι ''Φούριος Ρόχας'' διαθέτουν γεμάτο ρόστερ και πολλές επιλογές. Ο Ντελ Μπόσκε διαχειρίζεται σωστά την ομάδα αλλά έχει και κάποια κολλήματα . Παίκτες κλειδιά  προέρχονται από κακή χρονιά, ειδικά οι πεντάδα της Μπάρτσα: Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγκας, Πέδρο, Μπούσκετς και Πικέ και πάλι όμως δεν χάνουν την θέση τους στην ενδεκάδα. Ο Ντιέγκο Κόστα που προστέθηκε φέτος δεν είναι έτοιμος, καθώς μετά από εντυπωσιακή χρονιά με την Ατλέτικο στα τελευταία ματς... κλάταρε και ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Επίσης το βαρύ σκαρί του, δεν ταιριάζει στο στυλ της Ισπανίας, ο Ντιέγκο Κόστα στην Ατλέτικο έλαμψε για την φοβερή ενέργεια  και την ικανότητα να τελειώνει τις φάσεις, δεν είναι το φορ που θα συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδας και φυσικά  ο χώρος δράσης τους είναι το ΄΄κουτί΄΄...τελείως αντίθετα χαρακτηριστικά από το ψευτοεννιάρι που ψάχνει η Ισπανία.
Δεν ταιριάζει...στην Ισπανία
Πρόβλεψη: .Στο Euro του 2012 πήρε τον τίτλο χωρίς να εντυπωσιάσει, δεχόμενη μόλις ένα γκολ... πάλι με τον ίδιο τρόπο θα προσπαθήσει να πορευτεί, κατοχή μπάλας και προσοχή στην άμυνα. Δύσκολα θα φτάσει και πάλι ως το τέλος...
Θα ρισκάρω να προβλέψω ότι η Ισπανία θα αποχαιρετήσει νωρίς την διοργάνωση. Το ξέρω ότι μπορεί να πέσω έξω πανηγυρικά, αλλά έχω την αίσθηση ότι η Ολλανδία του Φαν Χάαλ με την νεανική, γεμάτη ζωντάνια και τρεξίματα ομάδα που θα παρατάξει αλλά και φυσικά η τρελό-Χιλή με τα τρεχαντήρια και τον απίστευτο ρυθμό που βγάζει στο παιχνίδι της θα βάλει δύσκολα στην κορεσμένη Ισπανία.


ΟΛΛΑΝΔΙΑ: H μορφή του Φαν Χάαλ δεσπόζει στην εθνική Ολλανδίας. Ο πολύπειρος Ολλανδός τεχνικός μαζί με τον Φάμπιο Καπέλο της Ρωσίας είναι οι κορυφαίοι προπονητές της διοργάνωσης. Στην αποστολή της ομάδας υπάρχουν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές με καλές χρονιές στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας. Η τριάδα Σνάιντερ, Ρόμπεν και Φαν Πέρσι είναι οι ηγέτες αυτής της ομάδας και προσφέρουν ασφάλεια στον επιθετικό τομέα τουλάχιστον. Ενώ Κάουτ και Χούντελαρ προσφέρουν και το βάθος που χρειάζεται.
Το στοίχημα για τον Φαν Χάαλ είναι η άμυνα, με τον 5-3-2 που φαίνεται  να είναι η επιλογή για να καλύψει την απειρία που υπάρχει στους παίκτες που στελεχώνουν την αμυντική γραμμή των ''οράνιε''. Ο Φλάαρ της Άστον Βίλα είναι ο πιο έμπειρος και αυτός που θα είναι το κλειδί... καθώς θα έχει τον ρόλο του λίμπερο. Μεγάλη απώλεια ο Στρούτμαν της Ρόμα που γέμιζε το κέντρο με την παρουσία του.

Πρόβλεψη: Ποντάρουμε στον Φαν Χάαλ, έχει την εμπειρία και την γνώση για να παρουσιάσει ένα δεμένο σύνολο γεμάτο ενθουσιασμό. Ρόμπεν, Φαν Πέρσι και Σνάιντερ μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες του και να τραβήξουν και τους υπόλοιπους. Ματς κλειδί η πρεμιέρα με την Ισπανία, αν καταφέρει να μην χάσει, θα ανεβάσει ψυχολογία και μπορεί άνετα να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο, για να αποφύγει και την Βραζιλία στα νοκ άουτ.


ΧΙΛΗ: Όποτε κάτσε να δεις την Χιλή στην τηλεόραση, ένα είναι το σίγουρο... θα χορτάσεις μπάλα. Ο Μαρσέλο Μπίελσα έχει βάλει την σφραγίδα του σε αυτήν την ομάδα και ο Σαμπάολι είναι άξιος συνεχιστής του καθώς δεν έχει πειράξει καθόλου την φιλοσοφία αυτής της ομάδας. Ποια είναι αυτή: δεν μπορείς να την προσδιορίσεις ακριβώς, ούτε βέβαια το σύστημα... Διαρκής κίνηση, τρεξίματα, εναλλαγή θέσεων, φοβερό transition, πίεση ψηλά, αλληλοκαλύψεις, απίστευτη ομοιογένεια, δεν υπάρχει ξεκάθαρο σέντερ φορ... είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας. Είναι μια ομάδα που για να την κερδίσεις πρέπει να φτύσεις αίμα... τον τελευταίο χρόνο σε φιλικά πήρε ισοπαλίες από Βραζιλία, Ισπανία, κέρδισε την Αγγλία και έχασε από την Γερμανία... Οι δηλώσεις του αμυντικού της Γερμανίας μετά το τέλος του ματς είναι χαρακτηριστικές: «Ήταν σαν να παίζουμε για το Παγκόσμιο, σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες. Είναι η καλύτερη ομάδα που έχουμε βρει απέναντί μας μέχρι τώρα. Έχουν έναν ανορθόδοξο τρόπο παιχνιδιού, δεν ξέραμε πώς να τους αντιμετωπίσουμε». Oι περισσότεροι στο ρόστερ βρίσκονται στην καλύτερη τους ηλικία 24-30, υπάρχουν οι Σάντσες και Βιδάλ που μπορούν να γίνουν οι πρωταγωνιστές, οι κλιματολογικές συνθήκες τους είναι γνωστές για αυτούς, ενώ σίγουρα θα έχουν και αρκετό κόσμο στο πλευρό τους.

Πρόβλεψη: Βρίσκεται σε δύσκολο όμιλο απέναντι σε δύο μεγαθήρια από την Ευρώπη, αλλά η Χιλή μπορεί να πάρει τουλάχιστον την πρόκριση. Την πρώτη αγωνιστική παίζει με την Αυστραλία και μπορεί να πάρει κεφάλι στον όμιλο κάτι που θα τις δώσει τον αέρα και την ψυχολογία για την συνέχεια. Η κατάσταση του Βιδάλ σίγουρα είναι πρόβλημα, καθώς ο μέσος της Γιουβέντους παίζει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της. Αν ο 27χρόνος άσος είναι καλά η Χιλή μπορεί να φτάσει ψηλά...Ο Βάργκας της Βαλένθια θα είναι η επιλογή μας για πρώτος σκόρερ, καθώς είναι θεωρητικά ο σέντερ φορ της ομάδας και έχει πίσω του να τον ταίζουν... Αλέξις Σάντσες, Βιδάλ και τον μάγο Βαλδίβια.

Πάρτε μια γεύση από το παιχνίδι της Χιλή στο πρόσφατο φιλικό με την Γερμανία.




ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Δεν τις δίνω καμία τύχη... ούτε καν για να πάρει πόντο, είναι βέβαια και άτυχη καθώς έπεσε σε... θηρία. Η Αυστραλία βρίσκεται στην χαμηλότερη κατάταξη στην βαθμολογία της FIFA από τις 32 ομάδες του Μουντιάλ. Έχει στο ρόστερ αρκετούς  παίκτες από το εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ αστέρι της εξακολουθεί να είναι ο Κέιχιλ στα 35. Ο Μάικλ Γέντινακ της Κρίσταλ Πάλας είναι ο κορυφαίος αυτής της ομάδας καθώς έκανε εξαιρετική χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ και αποτελεί ακούραστο τρεχαντήρι στο κέντρο. Η άμυνα της δεν στρίβει... εύκολα καθώς αποτελείται από παίκτες με βαριά κορμιά και δίχως εμπειρία. Χαρακτηριστικά από τους έξι αμυντικούς που έχει στην αποστολή ο ελληνικής καταγωγής προπονητής Ποστέκογλου μόλις ένας (Σπιράνοβιτς) έχει πάνω από 10 συμμετοχές με την φανέλα της εθνικής. Σε πρόσφατα φιλικά δέχτηκε δύο σερί εξάρες από Βραζιλία και Γαλλία.
Άγγελος Ποστέκογλου ο Έλληνας τεχνικός των ''καγκουρό''

Πρόβλεψη: Aν πάρει έστω και πόντο θα είναι τεράστια επιτυχία για αυτήν και λογικά θα σημαίνει τον αποκλεισμό για αυτόν που της τον παραχωρήσει...Το τελευταία στο όμιλο μοιάζει η μοναδική επιλογή.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΦΑΝ ΠΕΡΣΙ 29,00
ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΧΙΛΗ 1,83
ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ 1,66
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΦΑΝ ΠΕΡΣΙ 2,25
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΧΙΛΗΣ ΒΑΡΓΚΑΣ 4,00
FORECAST 1η-2η ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΧΙΛΗ 13,00
ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΧΙΛΗ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ 6,00
ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ 8 ΟΛΛΑΝΔΙΑ 3,00
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΜΙΛΟΥΣ 5,00
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 1,25

ΥΓ. προφανώς και δεν ποντάρουμε σε όλα αυτά, θα κάνουμε την σούμα και στους οκτώ ομίλους και θα μετά θα κάνουμε την τελική διαλογή.

ΥΓ. Οι αποδόσεις είναι της BET 365

Δείτε ΕΔΩ το πλάνο μας για την διοργάνωση.
Δείτε ΕΔΩ την ανάλυση για τον Ά όμιλο.

ΤΑ ΡΟΣΤΕΡ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΙΣΠΑΝΙΑ
Τερματοφύλακες
Ίκερ Κασίγιας (Ρεάλ)
Πέπε Ρέινα (Νάπολι)
Νταβίντ ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Αμυντικοί
Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ)
Χουάνφραν (Ατλέτικο)
Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα)
Τζόρντι Άλμπα (Μπαρτσελόνα)
Ραούλ Αλμπιόλ (Νάπολι)
Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Τσέλσι)
Μέσοι
Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ)
Χάβι Μαρτίνεθ (Μπάγερν)
Σέρχιο Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα)
Τσάβι (Μπαρτσελόνα)
Σεσκ Φάμπρεγκας (Μπαρτσελόνα)
Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα)
Κόκε (Ατλέτικο)
Νταβίντ Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι)
Χουάν Μάτα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Σάντι Καθόρλα (Άρσεναλ)
Πέδρο (Μπαρτσελόνα)
Επιθετικοί
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
Νταβίντ Βίγια (Ατλέτικο)
Φερνάντο Τόρες (Τσέλσι)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Τερματοφύλακες
1. Γιάσπερ Σίλεσεν (Άγιαξ)
22. Μίχελ Φορμ (Σουόνσι)
23. Τιμ Κρουλ (Νιούκαστλ)
Αμυντικοί
2. Ρον Φλάαρ (Άστον Βίλα)
3. Στέφαν ντε Φράι (Φέγενοορντ)
4. Μπρούνο Μάρτινς Ίντι (Φέγενοορντ)
5. Ντάλεϊ Μπλιντ (Άγιαξ)
7. Ντάριλ Γιάνμαατ (Φέγενοορντ)
12. Πολ Φέρχαχ (Άουγκσμπουργκ)
13. Γιόελ Φέλτμαν (Άγιαξ)
14. Τέρενς Κονγκόλο (Φέγενοορντ)
Μέσοι
6. Τζόναθαν ντε Γκουζμάν (Σουόνσι)
8. Νάιτζελ ντε Γιόνγκ (Μίλαν)
10. Γουέσλεϊ Σνάιντερ (Γαλατάσαράι)
11. Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)
16. Γιόρντι Κλάσι (Φέγενοορντ)
18. Λίροϊ Φερ (Νόριτς)
20. Τζεορτζίνιο Βαϊνάλντουμ (Αϊντχόφεν)
21. Μέμφις Ντεπάι (Αϊντχόφεν)
Επιθετικοί
9. Ρόμπιν φαν Πέρσι (ManUtd)
15. Ντιρκ Κάιτ (Φενέρμπαχτσε)
17. Γέρεμαϊν Λενς (Ντινάμο Κιέβου)
19. Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

ΧΙΛΗ
Τερματοφύλακες
Κλαούντιο Μπράβο (Ρεάλ Σοθιεδάδ)
Χόνι Ερέρα (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε)
Κρίστοφερ Τοσέλι (Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα)
Αμυντικοί
Γκάρι Μεδέλ (Κάρντιφ)
Γκονσάλο Χάρα (Νότιγχαμ Φόρεστ)
Χοσέ Ρόχας (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε)
Εουχένιο Μένα (Σάντος)
Μαουρίσιο Ίσλα (Γιουβέντους)
Μίικο Αλμπορνός (Μάλμε)
Μέσοι
Χόρχε Βαλδιβία (Παλμέιρας)
Φελίπε Γκουτιέρες (Τβέντε)
Χοσέ Φουενσαλίδα (Κόλο-Κόλο)
Φρανσίσκο Σίλβα (Οσασούνα)
Αρτούρο Βιδάλ (Γιουβέντους)
Τσάρλες Αράνγκις (Ιντερνασιονάλ)
Μαρσέλο Ντίας (Βασιλεία)
Κάρλος Καρμόνα (Ατλάντα)
Ζαν Μποσεζούρ (Γουίγκαν)
Επιθετικοί
Αλέξις Σάντσες (Μπαρτσελόνα)
Εστέμπαν Παρέδες (Κόλο-Κόλο)
Εντουάρντο Βάργκας (Βαλένθια)
Μαουρίσιο Πινίγια (Κάλιαρι)
Φαμπιάν Ορεγιάνα (Θέλτα)

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Τερματοφύλακες
Γιουτζίν Γκαλέκοβιτς (Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ)
Μάθιου Ράιαν (Μπριζ)
Μίτσελ Λάνγκερακ (Ντόρτμουντ)
Αμυντικοί
Τζέισον Ντάβιντσον (Χεράκλες)
Ίβαν Φράνιτς (Μπρισμπέιν Ρορ)
Ράιαν ΜακΓκάουαν (Σαν-τουνγκ Λούνενγκ Ταϊσάν)
Μάθιου Σπιράνοβιτς (Γουέστερν Σίδνεϊ Γουόντερερς)
Άλεξ Γουίλκινσον (Τσόνμπουκ Χιουντάι Μότορς)
Μπέιλι Ράιτ (Πρέστον Νορθ Εντ)
Μέσοι
Μαρκ Μπρεσιάνο (Αλ-Γκαραφά)
Ματ ΜακΚέι (Μπρισμπέιν Ρορ)
Μάιλ Τζέντινακ (Κρίσταλ Πάλας)
Μαρκ Μίλιγκαν (Μέλμπουρν Βίκτορι)
Ντάριο Βίντοσιτς (Σιόν)
Τόμι Όαρ (Ουτρέχτη)
Τζέιμς Χόλαντ (Αούστρια Βιέννης)
Τζέιμς Τροΐζι (Αταλάντα)
Όλιβερ Μπόζανιτς (Λουκέρνη)
Μπεν Χάλοραν (Φορτούνα Ντίσελντορφ)
Μάσιμο Λουόνγκο (Σουίντον Τάουν)
Επιθετικοί
Τιμ Κέιχιλ (Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς)
Μάθιου Λέκι (FSV Φρανκφούρτη)
Άνταμ Τάγκαρτ (Νιουκάστλ Τζετς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου