Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΝΤΑΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟ


Οι μεταγραφές τελείωσαν, τα ματς των εθνικών πέρασαν και πλέον οι ομάδες θα αρχίζουν να βρίσκουν αγωνιστικό ρυθμό. Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση, απλά να αναφέρουμε ότι πάντα στα μακροχρόνια πονταρίσματα υπάρχει μεγάλο ρίσκο, καθώς στην διάρκεια μιας ποδοσφαιρικής χρονιάς υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα.



ΙΤΑΛΙΑ-ΡΟΜΑ: Η επιλογή μας από την Serie A θα είναι η Ρόμα του Ρούντι Γκαρσία. Ενισχύθηκε σημαντικά, (Σ.Κεϊτά, Γιάνγκα-Μπίβα, Μανωλάς, Α.Κόουλ, Αστόρι και κυρίως Ιτούρμπε), δεν έχασε σημαντικά στελέχη από την περσινή ομάδα, με εξαίρεση βέβαια τον Μπενατιά που έφυγε για την Μπάγερν.  Έχει εξαιρετική μεσοεπιθετική γραμμή, με τους Ντε Ρόσι, Στρούτμαν, Πιάνιτς, Ναϊγκολάν, Φλορέντσι, Ζερβίνιο, Τότι. Η μεγάλη αντίπαλος της η Γιουβέντους αναμένεται να περάσει μια δύσκολη χρονιά, με την αποχώρηση του Αντόνιο Κόντε μετά από τρία χρόνια με ισάριθμους τίτλους στον πάγκο της ομάδας. Ο αντικαταστάτης του Μάσιμο Αλέγκρι δεν είναι και τόσο αγαπητός στις τάξεις των οπαδών της ομάδας, ενώ και γενικότερα οι προπονητικές επιδόσεις του 47χρόνου τεχνικού αμφισβητούνται έντονα. Η διοίκηση της «κυρίας» προχώρησε σε ελάχιστες κινήσεις ενίσχυσης, ενώ είναι πάρα πολύ πιθανό τον Ιανουάριο να χάσει κάποιον από τους Βιδάλ και Πογκμπά. Θα πάμε με τους Ρωμαίους που δείχνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν ως το τέλος τον τίτλο, σε αποδόσεις πάνω από 3 μονάδες.



ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ-ΤΣΕΛΣΙ: Δυστυχώς μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα της ομάδας του Μουρίνιο, οι αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου έχουν πέσει αρκετά. Οι «μπλέ» του Λονδίνου δείχνουν αυτή την στιγμή η πιο γεμάτη ομάδα, ο Πορτογάλος τεχνικός κινήθηκε εξαιρετικά στο μεταγραφικό παζάρι και μάλιστα χωρίς μεγάλο κόστος καθώς έκανε και εξαιρετικές συμφωνίες στις πωλήσεις των παικτών. Οι Φάμπρεγκας και Ντιέγκο Κόστα μοιάζουν να έχουν κουμπώσει τέλεια στην ομάδα. Η Μάντσεστερ Σίτι θα είναι λογικά το αντίπαλο δέος, καθώς Λίβερπουλ και Άρσεναλ δύσκολα θα ακολουθήσουν τους ρυθμούς των δύο. Πελεγκρίνι και Μουρίνιο έχουν τις ίδιες πιθανότητες για την κατάκτηση, όμως θα πάμε με τον «Special one» καθώς μέχρι στιγμής στην καριέρα του πάντα την δεύτερη χρονιά στις ομάδες του στέφεται πρωταθλητής, ενώ και η Σίτι ίσως φέτος ρίξει φέτος το βάρος σε μια καλή ευρωπαϊκή πορεία, που τις λείπει.



ΤΟΥΡΚΙΑ-ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ:  Στην γειτονική μας Τουρκία θα στηρίξουμε την Γαλατασαράι για πρωταθλήτρια. Με τον Ιταλό Τσέζαρε Πραντέλι πλέον στο πάγκο της είναι έτοιμη για ένα ξεκίνημα. Ενισχύθηκε ουσιαστικά με καλές λύσεις από το πρωτάθλημα της Τουρκίας, ενώ την τελευταία μέρα έκανε το διπλό μπαμ με την απόκτηση των Τζεμαϊλί και Πάντεφ από την Νάπολι. Το αντίπαλο δέος και περσινή πρωταθλήτρια Φενέρμπαχτσε, ξεκινήσε την χρονιά με προβλήματα, καθώς ο προπονητής Ερσούλ Γιανάλ παραιτήθηκε στις 12 Αυγούστου. Στην θέση του ανέλαβε ο βοηθός του Ισμαϊλ Καρτάλ χωρίς μεγάλη εμπειρία. Η τιμωρία της ισχύει και φέτος, οπότε δεν παίρνει μέρος στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για αυτό κινήθηκε και «σφιχτά» στις μεταγραφές, με την απόκτηση του Ντιέγκο να ξεχωρίζει. Μοναδικό πλεονέκτημα η απουσία ευρωπαϊκών ματς.



ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ- IMΠΡΑΪΜΟΒΙΤΣ: Ο Σουηδός επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν θα αποτελέσει και φέτος το βαρύ πυροβολικό των πρωταθλητών Γαλλίας. Η Παρί δείχνει έτοιμη να κάνει το παραπάνω βήμα φέτος στην διοργάνωση και η απόδοση του 20,00 που προσφέρεται στον ΟΠΑΠ για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ ο Ίμπρα, αξίζει πονταρίσματος.

Πρωταθλητές
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ   2,37
ΤΣΕΛΣΙ  1,80
ΡΟΜΑ   3,25

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ
IMΠΡΑΪΜΟΒΙΤΣ                                20,00


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου