Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Έχοντας διανύσει σχεδόν τα  3/4 της σεζόν στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (Premier League, Primera Division, Ligue 1, Serie A, Bundesliga) έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε τα στατιστικά σε έξι διαφορετικές κατηγορίες (γκολ, ασίστ, προσπάθειες για γκολ, αμυντικές ενέργειες, εύστοχες πάσες και αποκρούσεις). Ποιοι είναι οι κορυφαίοι σε αυτές τις κατηγορίες σύμφωνα με τα στα στατιστικά; Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:
*Tα στοιχεία είναι από την ιστοσελίδα, www.squawka.com.



32 γκολ από τον Μέσι στην Primera Division
Ο Μέσι εντυπωσιάζει φέτος και πάλι με τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα,  μετά από το κακό ξεκίνημα που είχε στην χρονιά, πλέον έχει ξεπεράσει και τον Ρονάλντο. Στην τρίτη θέση ο Αλεξάντρ Λακαζέτ της Λιόν που το καλοκαίρι είναι δεδομένο πως θα απασχολήσει τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. O 32χρόνος και πανύψηλος (1,96) Αλεξάντερ Μέγιερ πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στην Γερμανία και έχει πετύχει 19 γκολ έχοντας ήδη κάνει ρεκόρ καριέρας. Μηχανή των γκολ ο Ντιέγκο Κόστα στην Τσέλσι παρά τα προβλήματα που έχει με τις αποβολές, από κοντά και το new entry στην Πρέμιερ Λιγκ, Χάρι Κέιν που εντυπωσιάζει με την φανέλα της Τότεναμ. Σταθερή αξία ο Αγούερο παρά τους τραυματισμούς έχει πετύχει ήδη 17 γκολ με την Μάντσεστερ Σίτι. Με τον Λεβαντόφσκι να μην έχει προσαρμοστεί ακόμα στην Μπάγερν, ο Ρόμπεν έχει αναλάβει τον ρόλο του σκόρερ και τώρα με τον τραυματισμό του ο Γκουαρντιόλα θα έχει πρόβλημα.  
Σκόρερ 
Λιονέλ Μέσι / Μπαρτσελόνα  32
Κριστιάνο Ρονάλντο / Ρεάλ Μαδρίτης 31
Αλεξάντρ Λακαζέτ /Λιόν  23
Αλεξάντερ Μέγιερ / Αϊντράχτ Φρανκφούρτης 19
Ντιέγκο Κόστα/ Τσέλσι 19
Χάρι Κέιν /Τότεναμ 19
Κουν Αγουέρο/ Μάντσεστερ Σίτι 17
Άριεν Ρόμπεν / Μπάγερν Μονάχου 17
Νεϊμάρ/ Μπαρτσελόνα 17
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς / Παρί Σεν Ζερμέν 17



Ο καλύτερος... σερβιτόρος στην Ευρώπη ο Ντε Μπρούιν
 Μονό χαμένα δεν πήγαν τα 20 εκατομμύρια που ξόδεψε η Βόλφσμπουργκ το καλοκαίρι για να αποκτήσει τον Κέβιν Ντε Μπρούιν από την Τσέλσι. Ο 23χρόνος Βέλγος έχει μοιράσει 16 ασίστ στην Μπουντεσλίγκα και μοιράζεται την πρώτη θέση με τον Φάμπρεγκας που επίσης αποδείχτηκε εξαιρετική μεταγραφή για την Τσέλσι. Ο Μέσι δεν πετυχαίνει μόνο γκολ, αλλά μοιράζει κιόλας έχοντας φτάσει στις 15 ασίστ. Ο Ντι Μαρία παρότι υπάρχει αρκετή γκρίνια στην Γιουνάιτεντ για τις επιδόσεις του έχει μοιράσει ήδη 9 ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ. Kρατήστε το όνομα του Ντένις Τσέρισεφ, ο 24χρόνος Ρώσος αγωνίζεται ως δανεικός στην Βιγιαρεάλ και κάνει εξαιρετική σεζόν με το αριστερό του πόδι να είναι διαβήτης.
Ασίστ 
Κέβιν Ντε Μπρούιν/ Βόλφσμπουργκ 16
Σεσκ Φάμπρεγκας/ Τσέλσι 16
Λιονέλ Μέσι / Μπαρτσελόνα 15
Ντιμίτρι Παγιέτ/ Μαρσέιγ 12
Κριστιάνο Ρονάλντο/ Ρεάλ Μαδρίτης 11
Ντένις Τσέρισεφ/ Βιγιαρεάλ 9
Άνχελ Ντι Μαρία / Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 9
Κόκε/ Σεβίλλη 9
Λουίς Σουάρες/ Μπαρτσελόνα 9
Τόμας Μίλερ/ Μπάγερν Μονάχου 9
Φράνκο Βάσκεζ/ Παλέρμο 9
Καρίμ Μπενζεμά/ Ρεάλ Μαδρίτης 9
Ζλάτκο Γιουζούνοβιτς / Βέρντερ Βρέμης 9



Όσο και να μεγαλώσει ο Τσάβι... το ποσοστό ευστοχίας στις πάσες παραμένει ψηλό
Μπορεί να κοντεύει τα 35, μπορεί να έχει περιορισμένο ρόλο φέτος στην Μπαρτσελόνα όμως αποτελεί την σημαία της. Ο γερό-Τσάβι  έχει το απίστευτο νούμερο του 93% ακρίβειας στις πάσες του.Η τριάδα των χαφ της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στην δωδεκάδα κάτι λογικό αφού η Παριζιάνοι έχουν συντριπτική κατοχή μπάλας στα ματς του Σαμπιονά, όπως φυσικά και η Μπαρτσελόνα. Δεν προκαλεί εντύπωση το ποσοστό του Ντάντε της Μπάγερν που τον φέρνει στην τρίτη θέση, αφού ο Βραζιλιάνος λόγω του τίκι-τάκα του Γκουαρντιόλα δίνει πάσες στο μισό μέτρο... Ο Μεδέλ παρά το φετινό ναυάγιο της φετινής Ίντερ  είναι από τους λίγους που ξεχωρίζουν και αποτελεί τον στυλοβάτη στο κέντρο των Νερατζούρι μοιράζοντας με ακρίβεια το παιχνίδι.

Πετυχημένε πάσες (20 ματς και πάνω από 1000) 
Τσάβι/ Μπαρτσελόνα 1145/1235 93%
Τιάγκο Μότα/ Παρί Σεν Ζερμέν 1730/1866 93%
Ντάντε/ Μπάγερν Μονάχου 1372/1396 92%
Τόνι Κρόος/ Ρεάλ Μαδρίτης 1656/1795 92%
Μπλέζ Ματουιντί/ Λιόν 1046/1135 92%
Τιάγκο Σίλβα/ Παρί Σεν Ζερμέν 1196/1310 91%
Γκάρι Μεδέλ /Ίντερ 1686/1851 91%
Μίραλεμ Πιάνιτς /Ρόμα 1598/1755 91%
Μάρκο Βερράτι / Παρί Σεν Ζερμέν 1983/2170 91%
Χαβιέρ Μασεράνο / Μπαρτσελόνα 1287/1409 91%
Σέρτζιο Μπουσκέτς / Μπαρτσελόνα 1483/1621 91%
Σεϊντού Κεϊτά / Ρόμα 1301/1436 91%



Σουτάρει από παντού ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Είναι γνωστό πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι και ο πιο... ομαδικός παίκτης στον κόσμο, κάτι που φαίνεται από την πρωτιά του που έχει στην κατηγορία προσπάθειες για γκολ. Από κοντά και ο Μέσι με τον Αγουέρο.Ο Ζινιάκ αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της Μαρσέιγ με 16 γκολ στο φετινό Σαμπιονά, οπότε οι 110 προσπάθειες για γκολ είναι φυσιολογικό νούμερο.
Προσπάθειες για γκολ 
Κριστιάνο Ρονάντο/ Ρεάλ  Μαδρίτης 153
Λιονέλ Μέσι / Μπαρτσελόνα 135
Κουν Αγουέρο / Μάντσεστερ Σίτι 113
Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ / Μαρσέιγ 110
Τσάρλι Όστιν/ ΚΠΡ 109
Γκρατσιάνο Πελέ / Σαουθάμπτον 100
Πάολο Ντιμπαλά / Παλέρμο 96
Καρίμ Μπελαραμπί /Λεβερκούζεν 95
Φάμπιο Κουαλιαρέλα / Τορίνο 95
Κάρλος Τέβες/ Γιουβέντους 92



Πραγματικός βράχος ο αρχηγός της Σουόνσι, Γουίλαμς
Στην πρώτη δεκάδα βρίσκουμε παίκτες μόνο από την Πρέμιερ Λιγκ και το Σαμπιονά, γεγονός που αποδεικνύει οι άμυνες σε Αγγλία και Γαλλία παίζουν σημαντικό ρόλο... Αυτός που ξεχωρίζει φέτος με τις επιδόσεις του είναι ο Ουαλός κεντρικός αμυντικός και αρχηγός της Σουόνσι, Άσλεϊ Γουίλαμς. Πραγματικά απροσπέλαστος και ήδη το όνομα του παίζει αρκετά στο μεταγραφικό παζάρι. Όπως και αυτό του αρχηγού της Μπέρνλι, Τζάσον Σακέλ με το συμβόλαιο του να λήγει το καλοκαίρι. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Μονπελιέ, Χίλτον και Ελ Καουταρί βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα.
Αμυντικές ενέργειες (Κλεψίματα, μπλοκαρίσματα σε σουτ, απομακρύνσεις) 
Άσλεϊ Γουίλαμς /Σουόνσι 433
Τσάζον Σακέλ /Μπέρλνι 416
Στίβεν Κόκερ / ΚΠΡ 386
Βιτορίνο Χίλτον/ Μονπελιέ 380
Φιλ Γιαγκέκα/ Έβερτον  373
Μάρτιν Σκρετλ /Λίβερπουλ 360
Αμπντελχαμίντ Ελ Καουταρί / Μονπελιέ 332
Γουές Μόργκαν /Λέστερ 323
Σιλβέν Αρμάντ / Ρεν 315
Νικολά Παλουά / Μπορντό 310


 
Παρότι έχει χλευαστεί στο παρελθόν, ο Γκριν κάνει καλή χρονιά στην ΚΠΡ
 Ο Ρόμπερτ Γκριν έχει χλευαστεί στο παρελθόν για τις διάφορες γκέλες που έχει κάνει κατά καιρούς, όμως φέτος πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά με την ΚΠΡ και βρίσκεται στην πρώτη θέση στις αποκρούσεις με 96. Έκπληξη στην δεύτερη θέση με τον 24χρόνο Ρομάν Μπούρκι της Φράιμπουργκ να είναι πραγματικός κέρβερος κάτω από τα δοκάρια της και να έχει επιβραβευτεί ήδη με την κλήση στην εθνική Ελβετίας. Eξαιρετική χρονιά και από τον 22χρόνο Μάρκο Σπορτιέλο της Αταλάντα αλλά και τον 21χρόνο Τίμο Χορν της Κολωνίας.
Περισσότερες αποκρούσεις 
Ρόμπερτ Γκριν/ ΚΠΡ 96
Ρομάν Μπούρκι/ Φράιμπουργκ 96
Λούκας Φαμπιάνσκι/ Σουόνσι 94
Μπενζαμίν Λεκόμτ/ Λοριάν 84
Αντριάν/ Γουέστ Χαμ 82
Ρεμί Βερκούρτ / Καέν 81
Μάρκο Σπορτιέλο / Αταλάντα 78
Ούγκο Λορίς/ Τότεναμ 77
Τίμο Χόρν / Κολωνία  76
Ματία Περίν / Τζένοα 75


Mέσι, Ρονάλντο και οι αμύνες σε Αγγλία και Γαλλία
Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε πως εκτός από την δεδομένη κυριαρχία του δίδυμου Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο στις επιθετικές ενέργειες (γκολ, σουτ) εντύπωση προκαλεί ότι στην δεκάδα με τις αμυντικές ενέργειες, υπάρχουν ποδοσφαιριστές μόνο από την Πρέμιερ Λιγκ και το Σαμπιονά. Ευχάριστη έκπληξη οι 16 ασίστ που έχει μοιράσει ο Ντέ Μπρούιν, αλλά και οι πετυχημένες πάσες του γερόλυκου Τσάβι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου