Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΔΙΠΛΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΣ ΣΤΟ ΓΟΜΑΤΙ



Mετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με ανατροπές στο σκορ δοκάρια, πάθος και αρκετές μονομαχίες η Ελπίδα Βραστάμων έφυγε με την νίκη με 3-2 από το Γομάτι επί του τοπικού Ήφαιστου και πλέον ελπίζει βάσιμα στην παραμονή της στην Β' κατηγορία της Χαλκιδικής. Η Ελπίς έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο αφού σε περίπτωση ήττας θα είχε υποβιβαστεί από σήμερα. Με την νίκη της έφτασε στους 15 βαθμούς, δύο λιγότερους από το σημερινό της αντίπαλο και την τελευταία αγωνιστική ελπίζει ότι θα καταφέρει να πάρει ακόμη και πλεονέκτημα έδρας ενόψει του μπαράζ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Γκρίλης που πέτυχε χατ τρικ, ενώ για το Γομάτι και τα δύο γκολ πέτυχε ο Τζάλας.







Οι γηπεδούχοι του Νίκου Κουκούτση παρατάχθηκαν με 4-2-3-1 έχοντας τον Μαύρο Γ. κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ρούντο, Στάμο Βασ. , Τζάλα και Μαύρο Δημ. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Στάμος Μάκης με τον Αργυρά, έχοντας μπροστά τους τον Παπαγιουβάνη Στέργιο. Ο Γούλιος βρισκόταν στο δεξί άκρο της επίθεσης με τον Σαρακατσιάνο αριστερά και τον Kaca μοναδικό επιθετικό. Κατά την διάρκεια της αναμέτρησης ο προπονητής των γηπεδούχων ανακάτεψε πολλές φορές την τράπουλα, αλλάζοντας θέσεις στους ποδοσφαιριστές του στην προσπάθεια του να βελτιώσει τα κακώς κείμενα της ενδεκάδας του.

 Ίδιο σύστημα και για τον παίκτη-προπονητή της Ελπίδας Ηρακλή Νικολαΐδη με τον Αγγελή κάτω από τα δοκάρια και τους Αγγελή Βασ. , Κυργιαφίνη, Κουπελή και Μπουμπούρη Παν. να αποτελούν την αμυντική γραμμή τους Οικονόμου και Μπουζή Χρήστο να αποτελούν τα δύο κεντρικά χαφ έχοντας μπροστά τους σε πιο προωθημένο ρόλο τον Ματαφτσή. Στα δύο άκρα της επίθεσης ο Νικολαΐδης με τον Μπουζή Γιώργο και τον Γκρίλη στην κορυφή της επίθεσης. Κατά την διάρκεια της αναμέτρησης οι Μπουζής Γιώργος και Ματαφτσής άλλαξαν θέσεις.

Η Ελπίς μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και στα πρώτα 30 λεπτά κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 2' ο Οικονόμου σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι ύστερα από κόρνερ του Νικολαΐδη.

Στο 7' ο Αγγελής με ωραία σέντρα βρήκε τον Γκρίλη μέσα στην περιοχή η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 12' είχαμε το 0-1 με τον Νικολαΐδη να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι με ωραίο μακρινό σουτ και τον Γκρίλη να... παίρνει το ριμπάουντ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα από κοντά.

Στο 25' νέο δοκάρι για την Ελπίς με τον Οικονόμου να κάνει το μακρινό σουτ και τον Μαύρο να αποκρούει σε κόρνερ και με την βοήθεια του δοκαριού του.

Στο 28' είχαμε την μοναδική απειλή για την εστία της Ελπίδας στο πρώτο ημίχρονο με το μακρινό σουτ του Παπαγιουβάνη Στέργ, να αποκρούει εντυπωσιακά ο Αγγελής.


Χαλαρά μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές της Ελπίδας και ο Ήφαιστός το εκμεταλλεύτηκε αφού μέχρι το 65' ήταν καλύτερος ανέτρεψε το σκορ και θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ.

Αρχικά στο 47' ο Τσάλας με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-1 μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γούλιου.

Ακριβώς το ίδιο σκηνικό με τους ίδιους πρωταγωνιστές επαναλήφθηκε οκτώ λεπτά αργότερα με τον Τσάλα να πηδά και πάλι αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι και να κάνε το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για τους γηπεδούχους.

Στο 63' ο Κaca έχασε μοναδική ευκαιρία για το 3-1 όταν μετά από διαδοχικά λάθη της άμυνας βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Αγγελή, το πλασέ του όμως πέρασε άουτ.

Στην συνέχεια το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με αρκετό πάθος και από τις δύο πλευρές με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κυριαρχήσουν στο χώρο του κέντρου. Η Ελπίς βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να πετύχει την ανατροπή. Στο 68' ο Μπουζής Γιωρ. μπήκε ωραία στην περιοχή από δεξιά ανατράπηκε από τον Μαύρο Δημ. και ο διαιτητής Δράγκος έδειξε σωστά πέναλτι. Ο Γκρίλης με ψύχραιμη εκτέλεση έγραψε το 2-2.



Στο 74' ο Μπουμπούρης Παν. βρήκε με ωραία εκτέλεση φάουλ από αριστερά τον Γκρίλη μέσα στην περιοχή η κεφαλιά ψαράκι του τελευταίου πέρασε λίγο άουτ.


Στο 80' ο Μπουζής έβγαλε με ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον Γκρίλη και αυτός με πλασέ πέτυχε το τρίτο προσωπικό γκολ στην αναμέτρηση γράφοντας το 2-3.


Στα τελευταία λεπτά ο Ήφαιστος πίεσε χωρίς αποτέλεσμα για την ισοφάριση. Στο 84' ο Πολίτης έκανε το πλασέ από αριστερά με τον Κυργιαφίνη να απομακρύνει σωτήρια πάνω από την γραμμή, ενώ στο 91' ο Τζάλας με κεφαλιά και πάλι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 3-3.


Κορυφαίοι για τους νικητές ο Γκρίλης που πέτυχε και τα τρία γκολ, ο Κυργιαφίνης που έδωσε αμέτρητες μάχες στην άμυνα και ο Μπουζής Γιώργος που κέρδισε το πέναλτι για το δεύτερο γκολ και έδωσε την ασίστ για το τρίτο. Για τους γηπεδούχους οι Γούλιος, Τζάλας και Παπαγιουβάνης Στέργ.

Εξαιρετική διαιτησία του Δράγκου που βρισκόταν συνέχεια κοντά στις φάσεις και  δεν είχε κανένα πρόβλημα να διαχειριστεί την ένταση και το πάθος του αγώνα. Χωρίς λάθη και οι δύο βοηθοί Γούτας και Αλβανός.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ : Mαύρος Γιάν. , Στάμος Βασ. ,Αργυράς, Τζάλας, Ρούντος, Στάμος Μάκ. (18' Ξαρής), Κaca, Παπαγιουβάννης Στέργ. , Σαρακατσιάνος (46' Παπαγιουβάννης Στέλ. ), Γούλιος, Μαύρος Δημήτρ. (71' Πολίτης).

ΕΛΠΙΣ : Αγγελής Γιώργ. , Αγγελής Βασ. (70' Μπουμπούρης Βασ. ), Κουπελής, Κυργιαφίνης, Μπουμπούρης Παναγ. , Οικονόμου, Μπουζής Χρ. , Ματαφτσής (90' Μπουμπούρης Κοσμ.), Μπουζής Γιώργ. ,Νικολαϊδης, Γκρίλης.

Video με τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...




Τα αποτελέσματα 25 αγωνιστική Βόρειος όμιλος Β' Κατηγορίας

ΓΟΜΑΤΙ-ΕΛΠΙΣ ΒΡΑΣΤΩΝ 2-3
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΝΕΟΧΩΡΙ 1-0
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ-ΣΥΚΙΑ 0-1
ΜΑΡΜΑΡΑΣ-ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ 3-0 (α.α)
ΚΡΗΜΝΗ-ΣΤΑΝΟΣ 0-5
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ-ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙ 2-0
ΣΤΑΓΕΙΡΑ-ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ 0-1


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ 53
ΣΥΚΙΑ 53
ΣΤΑΓΕΙΡΑ 52
ΜΑΡΜΑΡΑΣ 52
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ 49
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ 44
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ 41
ΝΕΟΧΩΡΙ 31
ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙ 29
ΣΤΑΝΟΣ 28
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ 22
ΓΟΜΑΤΙ 17
ΒΡΑΣΤΑ 15
ΚΡΗΜΝΗ 7

Τελευταία αγωνιστική
ΑΣΤΗΡ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΓΟΜΑΤΙΟΥ    
ΕΛΠΙΣ ΒΡΑΣΤΩΝ               -ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ                
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ-ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ          
ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΣΥΚΙΑΣ-ΔΟΞΑ ΚΡΗΜΝΗΣ   
ΧΟΛΟΜΩΝ Ρ.Π.               -ΧΟΛΟΜΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ 
ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ -ΑΡΙΣ/ΛΗΣ ΣΤΑΓ. ΣΤΡ/ΚΗΣ                                        
ΑΝΘΕΜΟΥΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ -ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ                            

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος ο προτελευταίος θα δώσει μπαράζ στην έδρα του δωδέκατου στην βαθμολογία αν η διαφορά τους είναι μικρότερη από πέντε βαθμούς. Αυτήν την στιγμή το Γομάτι έχει το πλεονέκτημα της έδρας όμως την τελευταία αγωνιστική αυτό μπορεί να αλλάξει αφού σε περίπτωση νίκης της Ελπίδας και μη νίκης από το Γομάτι αλλάζει το πλεονέκτημα και το μπαράζ θα γίνει στο μπαράζ (σε ισοβαθμία η Ελπίς έχει το πλεονέκτημα).Υπάρχει και το σενάριο να μην γίνει καθόλου μπαράζ αν ο Ήφαιστος κερδίσει και η Ελπίς ηττηθεί η διαφορά πάει στους πέντε βαθμούς και η ομάδα των Βραστών υποβιβάζεται.


Ζέσταμα





Λίγο πριν την σέντρα








Η κλήρωση


Οι νικητές



Πανηγυρισμοί στο 0-1


Ο Στάμος αποχωρεί τραυματίας


Έντονα έζησε το ματς ο κόουτς του Ήφαιστου, Νίκος Κουκούτσης







Πανηγυρισμοί στο 1-1



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου