Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ME TO ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ


Βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν και είναι απαραίτητες και κάποιες ανάσες, έτσι φροντίσαμε για μερικές μερούλες ξεκούρασης αφού έτσι και αλλιώς δεν υπήρχε κάτι σοβαρό στο πρόγραμμα.
O τελικός του Κόπα Αμέρικα μαγνητίζει τα βλέμματα και μας προσφέρει την ευκαιρία να... ξεφύγουμε λίγο από τις δύσκολες στιγμές που ζούμε. Χιλή και Αργεντινή οι δύο κατά γενική ομολογία καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Οι διοργανωτές θέλουν να πάρουν το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους και η παρέα του Μέσι να μην μείνει με άδεια χέρια σε δεύτερο σερί τελικό μετά τον περσινό του Μουντιάλ. Επειδή ούτε αύριο είναι μέρα για στοίχημα θα ασχοληθούμε από σήμερα με τον αυριανό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών ανάμεσα στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ. Ραντεβού ξανά την Τρίτη με Gold Cup.



ΧΙΛΗ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΟVER: Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε και το Νασιονάλ στο Σαντιάγο θα είναι κατάμεστο από τους οπαδούς της Χιλής που διψάνε για το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της χώρας. Στον ημιτελικό απέναντι στο Περού οι διοργανωτές πήραν σχετικά εύκολα την πρόκριση, βοήθησε βέβαια σε αυτό και το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από τα πρώτα λεπτά. Από την άλλη η Αργεντινή πήρε μπρος απέναντι στην Παραγουάη την οποία και ισοπέδωσε. Συνήθως στους τελικούς έχουμε λίγα γκολ, εδώ θα πάμε όμως με το οver. Η Χιλή παίζει με απίστευτο πάθος, ασκεί ασφυχτική πίεση στον αντίπαλο, έχει σε καλή κατάσταση τους επιθετικούς της και είναι δεδομένο πως θα βάλει δύσκολα στην άμυνα της Αργεντινής, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι του ματς που οι παίκτες του Μαρτίνο όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος μένουν από δυνάμεις, αφού υπάρχει θέμα φυσικής κατάστασης. Αμυντικά όμως έχει αδυναμίες αφού συχνά τα ακραία μπακ ανεβαίνουν ψηλά και ο Μεδέλ μένει ακάλυπτος, ενώ ο Ρόχας που καλύπτει το κενό του Γιάρα δεν είναι της ίδιας ποιότητας παίκτης. Η Αργεντινή θα μπει με ανεβασμένη ψυχολογία στον τελικό μετά την εξάρα επί της Παραγουάης, είναι δεδομένο πως επιθετικά έχει απίστευτη ποιότητα και ο Μέσι δείχνει έστω και χωρίς δυνάμεις ότι μπορεί να κάνει την διαφορά. Πολλά θα κριθούν από δύο ζευγάρια που δημιουργούνται στο κέντρο, Βαλβίδια-Μασεράνο και Ντίας-Μέσι.  Έχουμε ποντάρει πριν την έναρξη της διοργάνωσης στην κατάκτηση από την Χιλή, οπότε είναι σαφές τι θα υποστηρίζουμε στον τελικό, αυτό που θα ποντάρουμε είναι να κερδίσει στην παράταση (στον τελικό δεν πάμε κατευθείαν στα πέναλτι). Η Αργεντινή όπως γράψαμε και πιο πάνω έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης αν καταφέρει η Χιλή να πάει το ματς στην ισοπαλία στα 90 λεπτά, θεωρώ πως θα έχει περισσότερες πιθανότητες να φτάσει στην νίκη. Για σκοράκι θα ρισκάρουμε στο 2-2.



ΗΠΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2011 και τον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων στον Λονδίνο το 2012 οι δύο ομάδες συναντιούνται για τρίτη φορά σερί σε έναν τελικό κορυφαίας διοργάνωσης. Το 2011 οι Γιαπωνέζες είχαν επικρατήσει στα πέναλτι ενώ οι Αμερικάνες πήραν ρεβάνς ένα χρόνο αργότερα κερδίζοντας με 2-1. Οι αποδόσεις δίνουν ξεκάθαρο φαβορί τις ΗΠΑ... γεγονός που αδικεί την Ιαπωνία που έχει περισσότερες πιθανότητες να σηκώσει το τρόπαιο από αυτές που τις δίνουν οι book. Άλλωστε είναι η μοναδική ομάδα που έχει μόνο νίκες στην πορεία της στην διοργάνωση, όλες βέβαια στο γκολ... Οι Αμερικάνες έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ στην πρεμιέρα απέναντι στην Αυστραλία. Περιμένουμε τον νικητή να κριθεί στις λεπτομέρειες, το γεγονός πως και οι δύο θέλουν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα... λογικά θα μας οδηγήσει σε ματς με χαμηλό τέμπο, οπότε η ισοπαλία στο ημίχρονο μοιάζει με καλή επιλογή, για τις ΗΠΑ σε έξι ματς στην διοργάνωση τα πέντε ήταν ισοπαλία στο ημίχρονο. Έχοντας ποντάρει βέβαια από καιρό στην Γιαπωνέζες για κατάκτηση...είναι ξεκάθαρο τι θα υποστηρίζουμε.

Μονό αποδεκτό
ΧΙΛΗ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΟVER  2,10
Μονό αποδεκτό
Χιλή να κερδίσει στην παράταση  10,00
Ακριβές σκορ
ΧΙΛΗ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 2-2  15,00


ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ
COPA AMERICA
Κατάκτηση Χιλή  5,00
Πρώτος σκόρερ διοργάνωσης Αγουέρο  10,00
Ζευγάρι τελικού Χιλή-Αργεντινή  6,00

Κατάκτηση Μουντιάλ Γυναικών
ΙΑΠΩΝΙΑ  4, 50



*H στήλη του Τsatala καθημερινά στην Arena Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου