Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΕΠ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΣΙΤΙ



Ρεάλ- Ατλέτικο λοιπόν ο τελικός...ξενέρωτος και σε επανάληψη, μόνο που αυτή την φορά δύσκολα θα έχει το ίδιο τέλος. Η Ατλέτικο παρότι έκανε κάκιστη εμφάνιση βρήκε τον τρόπο να μείνει ζωντανή και να αντέξει τον τυφώνα Μπάγερν...Ο Γκουαρντιόλα έμεινε εκτός τελικού για τρίτη σερί χρονιά χάνοντας από Ισπανική ομάδα και με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Την άμυνα ψηλά και γκολ μαχαιριά στην αντεπίθεση.



Το έκανε την πρώτη χρονιά με την Ρεάλ...και έφαγε 4 γκολ στο Μόναχο, το έκανε πέρυσι κόντρα στην Μπάρτσα με καταστροφικά αποτελέσματα. Ε το έκανε και φέτος, σε ένα ματς μάλιστα που είχε τον απόλυτο έλεγχο και αργά ή γρήγορα θα έβρισκε το δεύτερο γκολ...όχι εμμονή κανονική ο Μπόατενγκ πάνω από την σέντρα για να κάνει παιχνίδι, λάθος εξαιρετική κόντρα από την Ατλέτικο και αντίο τελικός για την Μπάγερν σε ένα ματς μάλιστα που έκανε φοβερή εμφάνιση και είχε καθηλώσει τον αντίπαλο.

Δείτε το γκολ του Γκριενζμάν και πόσο ψηλά παίζει άμυνα η Μπάγερν


34 τελικές η Ατλέτικο κανονικά δέχεται σε 10 ματς μαζί και όχι σε ένα.... Λίγο υπομονή παραπάνω, 3 μέτρα πιο πίσω την άμυνα..,απλά πράγματα, αφού η Ατλέτικο αυτό έψαχνε την μία κόντρα επίθεση γιατί να της δώσεις την ευκαιρία να την κάνει; Έτσι είναι αυτά Πεπ...καλός προπονητής αλλά με εμμονές και καθόλου προσαρμοστικότητα. Ξενέρωτο θα τον χαρακτήριζα.



 Στο χτεσινό ζευγάρι τέτοια ανυπαρξία από την Σίτι δεν την περιμέναμε για κανένα λόγο, μιλάμε πως σε δύο ματς δεν έκανε σχεδόν τίποτα. Η Ρεάλ ήταν χωρίς Μπενζεμά, με μισό Ρονάλντο και δεν αισθάνθηκε πίεση. Περιπατητής κανονικός ο Τουρέ, λίγος για τέτοιο ματς ο Ντε Μπρούινε που εκτός του ότι ήταν κακός επιθετικά δεν μάρκαρε ποτέ τον Καρβαχάλ με αποτέλεσμα ο Ισπανός μπακ να ανεβαίνει συνέχεια, από δική του μπαλιά άλλωστε ήρθε το γκολ του Μπέιλ. Σε δύο ματς με την Ρεάλ η ομάδα του Πελεγκρίνι είχε 2 σουτ στην εστία...στα δύο πιο σημαντικά ματς της ιστορία της ήταν λίγη για να ανταποκριθεί. Γενικότερα το χτεσινό ζευγάρι ήταν δύο κλάσεις κάτω από τον ημιτελικό της Τρίτης, ίσως εκεί ήταν ο αληθινός τελικός...


Ο Ζιντάν μέσα σε 4 μήνες βελτίωσε αρκετά την Ρεάλ, αλλά είναι φανερό πως της λείπει συνοχή και δεν είναι τόσο δουλεμένη ομάδα. Ο Γάλλος πάντως έδειξε και πάλι πως μπορεί να διαχειριστεί άψογα τέτοια ματς από άποψη τακτικής και δεν διστάζει να παίξει το παιχνίδι της υπομονής...έστω και κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το DNA της Βασίλισσας. Ο Ζιζού είναι ίσως ο μοναδικός που μπορεί να του το συγχωρέσουν ειδικά αν στις 28 Μαϊού τους φέρει τον ενδέκατο τίτλο του κυπέλλου πρωταθλητριών. Κακά τα ψέματα πάντως αν μια ομάδα από τις δύο δικαιούται περισσότερο από τις δύο το τρόπαιο αυτή είναι ξεκάθαρα η Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε. Πέταξε εκτός τα δύο μεγαθήρια Μπάγερν, Μπαρτσελόνα...ενώ η Ρεάλ έφτασε στον τελικό κόντρα σε Ρόμα, Βόλφσμπουργκ και Σίτι. Κάπου υπάρχει ανισορροπία. Οι Ροχιμπλάνκος κάτι χρωστάνε στην συμπολίτισσα και από τον χαμένο τελικό του 2014...Έχουμε μέρες μέχρι τον τελικό του Μιλάνου για να αναλύσουμε και άλλο το ζευγάρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου