Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ME TOYΣ ΦΑΡΑΩ ΤΟΥ ΚΟΥΠΕΡ




Mια χαρά μας έκατσε η τριάδα της Τετάρτης και δεν μας χάλασε που δεν επιβεβαιώθηκε ο άσος του Παναιτωλικού αφού τουλάχιστον κρατήσαμε το under. Το Σαββατοκύριακο έχει αρκετές επιλογές...αλλά οι περισσότερες είναι αύριο σήμερα λιτά και με μια πρώτη ματιά στο Κόπα Άφρικα.




MΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ G/G: Με πολύ κόπο πέρασε το εμπόδιο της Μπιλμπάο στο κύπελλο η Μπαρτσελόνα παρότι έδειξε να έχει μεγάλο πρόβλημα στο pressing των Βάσκων. Η Λας Πάλμας είναι μια ομάδα άκρως επιθετική που έχει εξαιρετική επαφή με τα δίχτυα (σκόραρε στα 14 από τα 17 ματς πρωταθλήματος) και μπορεί να τα καταφέρει και κόντρα στην προβληματική άμυνα των Καταλανών. Με περισσότερο ρίσκο θα πάμε και με το over 6,5 αφού περιμένουμε επιβλητική εμφάνιση από τους γηπεδούχους.

ΛΕΓΚΑΝΕΣ-ΜΠΙΛΜΠΑΟ 2: Η Μπιλμπάο στα δύο ματς με την Μπαρτσελόνα έδειξε για ακόμη μια φορά την ποιότητα της. Στο πρωτάθλημα έχει μείνει πίσω και αυτό οφείλεται κυρίως στην αδυναμία που δείχνει στα εκτός έδρας ματς(μόλις 2 νίκες σε 8 ματς). Το σημερινό είναι όμως η ευκαιρία της αφού βρίσκει την έτσι και αλλιώς με μικρό ρόστερ Λεγκανές χωρίς 8 ποδοσφαιριστές και ντεφορμέ αφού δεν έχει νίκη στα τελευταία 5 ματς. Η ομάδα της Μαδρίτης μάλιστα παίζει καλύτερα εκτός έδρας όπου έχει μαζέψει τους 11 από τους 17 βαθμούς που έχει...Στο 2,35 αξίζει το διπλό για την ομάδα του Βαλβέδρε.


ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ

Διοργάνωση γρίφος πάντα το Κόπα Άφρικα αφού πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν πολλά εσωτερικά θέματα...Έτσι για παράδειγμα στο Καμερούν αρνήθηκαν να πάρουν μέρος 8 ποδοσφαιριστές, ενώ σε μερικές έγινε αγώνας δρόμου για να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για να πάρουν μέρος(Τογκό, Γουινέα Μπισάου, Ζιμπάμπουε). Θα ασχοληθούμε καθημερινά με την διοργάνωση και θα ποντάρουμε και σε κατάκτηση την Αίγυπτο.

ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Είναι η πολυνίκης του θεσμού με 7 κατακτήσεις, όμως οι εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας την άφησαν εκτός διοργάνωσης τις 3 τελευταίες φορές. Επιστρέφει λοιπόν έχοντας στον πάγκο ένα γερόλυκο τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Αργεντινός έχει φτιάξει ένα καλοδουλεμένο σύνολο με πρώτο στόχο το μηδέν στην άμυνα. Προκρίθηκε εύκολα αφήνοντας έξω την Νιγηρία, ενώ άρχισε εντυπωσιακά και τα προκριματικά του Μουντιάλ με δύο νίκες επί του Κονγκό και της Γκάνας. Ηγέτης ο Σαλάχ της Ρόμα που δείχνει έτοιμος να πάρει στις πλάτες του την ομάδα. Στο κέντρο το δίδυμο της Premier League Ελ Νένι(Άρσεναλ) και Ελ Μοχαμάντι(Χαλ) είναι απροσπέλαστο. Στην ενδεκάδα παίζουν αρκετοί της Αλ Αλχί και αυτό δίνει ομοιογένεια. Αν τα καταφέρουν και πάρουν την πρωτιά στον όμιλο με αντίπαλο την Γκάνα, το Μαλί και την Ουγκάντα στα προημιτελικά απέναντι σε Μαρόκο και Κονγκό θα έχουν τον πρώτο λόγο. Το γεγονός πως έχει λείψει τόσα χρόνια από το προσκήνιο θα δώσει έξτρα κίνητρο και μεγάλη δίψα στους παίκτες και ο Κούπερ με την εμπειρία που κουβαλάει στις πλάτες του αποτελεί εγγύηση για καλή πορεία. Θα ποντάρουμε στο 10,00.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΑΛΑΧ: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ θα επωμιστεί το βάρος στην επίθεση και όλοι στην ομάδα θα ψάχνουν αυτόν, με Μαλί και Ουγκάντα στον όμιλο μπορεί να σκοράρει εύκολα στο 11,00 αξίζει ποντάρισμα στον επιθετικό της Ρόμα.


ΓΚΑΜΠΟΝ-ΓΟΥΙΝΕΑ ΜΠΙΣΑΟΥ 2-3 ΓΚΟΛ: Η Γκαμπόν είναι η διοργανώτρια χώρα και αυτό παίζει τεράστιο ρόλο στο Κόπα Άφρικα αφού είναι δεδομένο πως θα πάρει το απαραίτητο σπρώξιμο που θα χρειαστεί...Σούπερ σύνολο δεν έχει, αλλά έχει τον σούπερ σταρ Ομπαμεγιάνκ και τον Λεμινά της Γιουβέντους. Η Γουινέα Μπισάου είναι η έκπληξη της διοργάνωσης, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία και οι παίκτες αντιμετωπίζονται σαν ήρωες αφού η χώρα είναι από τις πιο φτωχές στον κόσμο και περνάει τεράστια κρίση...Οι Τίνο Σίλβα και Ζεζίνιο του Λεβαδειακού είναι από τους καλύτερους του ρόστερ. Δεν βλέπω έκπληξη αλλά ούτε και εύκολη επικράτηση των διοργανωτών για αυτό θα πάμε με τα 2-3 γκολ.

ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ-ΚΑΜΕΡΟΥΝ G/G: Δύο ομάδες που έχουν ως καλύτερη γραμμή την επίθεση. Η Μπουρκίνα Φάσο με τους Πιτρόιπα(Αλ Νασρ), Τραορέ(Άγιαξ), Νακουλμά(Καϊσερίσπορ) και το Καμερούν με τους Αμπουμπακάρ(Μπεσίκτας), Ενζί(Μαρσέιγ), Μουκαντζό(Λοριάν) να είναι δύο τριάδες με ταχύτητα και μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Αν και πρεμιέρα θα πάμε με το γκολ-γκολ.


Δυάδα
ΛΕΓΚΑΝΕΣ-ΜΠΙΛΜΠΑΟ 2  2,30
MΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ G/G  1,90

Μονό αποδεκτό
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ ΟVER 6,5  7,00

Δυάδα
ΓΚΑΜΠΟΝ-ΓΟΥΙΝΕΑ ΜΠΙΣΣΑΟΥ 2-3 ΓΚΟΛ 2,10
MΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ-ΚΑΜΕΡΟΥΝ G/G 2,20

KATAKTHΣΗ ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ  10,00

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ
ΣΑΛΑΧ(ΑΙΓΥΠΤΟΣ)  11,00

*Η στήλη του Tsatala κάθε Σάββατο στην Arena Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου