Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Γ΄ΟΜΙΛΟΣ: EΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥΡΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ



Τρίτος όμιλος με την εθνικής μας να έχει να αντιμετωπίσει τους ''Σαμουράι'' της Ιαπωνίας, τους ''Ελέφαντες'' της Ακτής Ελεφαντοστού και τους ''Λoς καφετέρος'' της Κολομβίας. Ίσως ο πιο ισορροπημένος όμιλος με τις τέσσερις ομάδες να έχουν σχεδόν ίδιες πιθανότητες πρόκρισης και αυτήν να κρίνεται στις λεπτομέρειες.



ΕΛΛΑΔΑ: O Φερνάντο Σάντος ξέρει πολύ καλά την συνταγή της επιτυχίας για την εθνική μας και δεν πρόκειται να την αλλάξει για κανέναν λόγο, όσο και να φωνάζουν oι ''ειδήμονες'' της ελληνικής πραγματικότητας. Πρώτο μέλημα η αμυντική λειτουργία και το μηδέν πίσω και επιθετικά ψάχνουμε την ''μία'' φάση Έτσι  καταφέραμε να έχουμε ένα σωρό επιτυχίες τα τελευταία δέκα χρόνια, για ποιο λόγο να το αλλάξουμε; Άλλωστε είναι και ο μοναδικός τρόπος για να κοντράρουμε ομάδες πολύ πιο δυνατές από μας. Το σίγουρο για την εθνική μας είναι ότι θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της... δεν πρόκειται να αποκλειστεί με κάτω τα χέρια. Δεν στέκομαι σε πρόσωπα καθώς θεωρώ πως δεν παίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτήν την ομάδα καθώς αυτό που μετράει είναι το σύνολο, ο μοναδικός που ίσως είναι αυτή τη στιγμή πάνω από τους υπόλοιπους είναι ο Παπασταθόπουλος.
Ο αμυντικός της Ντόρτμουντ είναι ο κορυφαίος αυτής της ομάδας αλλά ο τραυματισμός του προβληματίζει, αν προλάβει το πρώτο ματς με την Κολομβία... το 0-0 έρχεται. Το ματς που είναι πιο δύσκολο είναι αυτό με την Ιαπωνία. Οι πρωταθλητές Ασίας τρέχουν πολύ... κάτι που δεν ταιριάζει καθόλου στην εθνική μας. Το τρίτο ματς με την Ακτή είναι αυτό που θα μας δώσει την πρόκριση, ο Ντρογκμπά και η παρέα του έχουν ποιότητα αλλά δεν έχουν συνοχή, σύνολο και παίζουν πολύ άναρχα. Λογικά την τελευταία αγωνιστική θα θέλουν την νίκη... που σημαίνει χώρος για αντεπιθέσεις και καταστροφικό παιχνίδι για την εθνική... βούτυρο στο ψωμί μας δηλαδή.

Πρόβλεψη: Ο όμιλος δεν έχει ξεκάθαρο φαβορί και η εθνική μας έχει πολλές πιθανότητες να πάρει την πρόκριση. Στο δικό μου σενάριο έχουμε 3 πόντους από την Ακτή... και μπορούμε να πάρουμε τουλάχιστον ένα από το ματς της πρεμιέρας με την Κολομβία. Ίσως μας φτάνουν και τέσσερις...


ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Θεωρητικά φαβορί στον όμιλο η Κολομβία, καθώς προκρίθηκε εύκολα τερματίζοντας δεύτερη πίσω από την Αργεντινή. Συμπαγές σύνολο και προσαρμοσμένο πλάνο πάνω στον Φαλκάο...αυτή ήταν η συνταγή της επιτυχίας για την ομάδα του Πέκερμαν. Πλέον Φαλκάο δεν υπάρχει και μπορεί να έχει ποιότητα στην επίθεση με τους Τζάκσον Μαρτίνες, Κάρλος Μπάκα, Ράμος και Γκουτιέρεζ... αλλά Φαλκάο δεν είναι κανένας από αυτούς. Στα προκριματικά είχε καλή αμυντική λειτουργία κάτι περίεργο καθώς στην άμυνα παίζουν ο 38χρόνος!!! Γέπες ο γκαφατζής Ζαπάτα της Μίλαν, ενώ ακραία μπακ παίζουν οι Ζουνίγκα και Αρμέρο της Νάπολι που έκαναν όμως μια κάκιστη χρονιά. Ο πρώτος έχασε σχεδόν όλη την χρονιά λόγω τραυματισμού και ο Αρμέρο δεν ήταν βασικός και  στα μισά της σεζόν πήγε στην Γούεστ Χαμ χωρίς και εκεί να βρει χρόνο συμμετοχής(συνολικά 19 συμμετοχές και με τις δύο). Κουαδράδο(Φιορεντίνα) και Ροντρίγκεζ(Μονακό) είναι αυτοί που θα πάρουν όλο το βάρος της δημιουργίας πάνω τους. Γρήγοροι, ντριπλέρ και ικανότατοι πάνω στην γραμμή θα είναι το μεγάλο όπλο της Κολομβίας.
τεράστια η απουσία του Φαλκάο
Πρόβλεψη: Η απουσία του Φαλκάο είναι μεγάλη απώλεια και σίγουρα θα επηρεάσει την Κολομβία καθώς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της ομάδας και τώρα πρέπει να βρει ξαφνικά καινούργιους ήρωες... Η άμυνα της μπορεί να αποδειχθεί εύκολα η αχίλλειος πτέρνα της, ενώ το 4-4-2 με τους αμυντικογενείς κεντρικούς χαφ Σάντσες και Αγκιλάρ της στερεί σε δημιουργία από τον άξονα, κάνοντας μονότονο το παιχνίδι της από τα άκρα. Θα βρίσκεται σίγουρα στο παιχνίδι της πρόκρισης και θα κριθεί οριακά αν θα τα καταφέρει.



ΙΑΠΩΝΙΑ: H πρωταθλήτρια Ασίας πάει με φιλοδοξίες στην Ιαπωνία. Ο Τζακερόνι βρίσκεται 4 χρόνια στον πάγκο ξέρει καλά τους παίκτες που έχει στην διάθεση του και έχει φτιάξει ένα σύνολο που παίζει γρήγορο και σύγχρονο ποδόσφαιρο με καλή κυκλοφορία της μπάλας. 11 από τους 23 του ρόστερ αγωνίζονται στην Ευρώπη και προέρχονται από γεμάτες χρονιές. Ναγκατόμο (Ιντερ) και Ουτσίντα (Σάλκε) στα άκρα της άμυνας είναι φουλ-μπακ και συχνά βοηθούν με τις προωθήσεις τους. Χόντα(Μίλαν) και Καγκάβα(Μάντσεστερ Γ.) έχουν αναλάβει τον τομέα της δημιουργίας με τον επιθετικό Οκαζάκι(Μάιντζ) να έρχεται ζεστός καθώς πέτυχε 15 γκολ φέτος στην Μπουντεσλίγκα. Κιγιοτάκε(Νυρεμβέργη), Χασέμπε(Βόλφσμπουργκ) και ο πολύπειρος Εντό(Γκάμπα Οσάκα) προσφέρουν ασφάλεια στο κέντρο. Το μεγάλο της πρόβλημα είναι το κέντρο άμυνας καθώς δεν έχει παίκτες ποιότητας. Το προηγούμενο καλοκαίρι στο Confederations Cup είχε κάνει καλές εμφανίσεις και έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, θυμάμαι όμως την αφέλεια με την οποία δεχόταν γκολ... ειδικά οι δύο ήττες από Ιταλία(4-3) και Μεξικό (2-1) ήταν καθαρά θέμα της άμυνας. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η φιλική νίκη(07/06) με 4-3 επί της Ζάμπιας...
Kαγκάβα και Χόντα τα αστέρια της Ιαπωνίας

Πρόβλεψη: Έχει τις δυνατότητες να πάρει την πρόκριση καθώς δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες τρεις ομάδες του ομίλου. Πρέπει να διορθώσει όμως άμεσα την τρύπα στην άμυνα. Θα κρατήσουμε σίγουρα τα οβεράκια της... και θα παλέψουμε για την πρόκριση της στους 16.

Τα highlights από την ήττα με 4-3 από την Ιταλία στο περσινό Confederations Cup




AKTH ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ:  Πλούσιο ρόστερ ειδικά από την μέση και μπροστά, στις τελευταίες διοργανώσεις πάνε πάντα με υψηλές φιλοδοξίες και φεύγουν πάντα με σκυμμένο κεφάλι είτε είναι Κόπα Άφρικα είτε Μουντιάλ. Ηγέτης της ομάδας στα 36 ο Ντρογκμπά, τεράστιος παίκτης αλλά είναι αμαρτία πλέον να παίζει αυτός βασικός και να μένει στον πάγκο ο Μπόνι(Σουόνσι) των 17 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ. Βέβαια είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον αφήσει εκτός ο ομοσπονδιακός τεχνικός Λαμουσί καθώς ο Ντιντιέ... άνετα σηκώνει επανάσταση στις τάξεις της ομάδας αν γουστάρει. Εκτός από τον Ντρογκμπά η ομάδα έχει πολλούς ακόμα που παίζουν για την πάρτι τους και όχι για το σύνολο. Έχουν αποδείξει ότι δεν αντέχουν στην πίεση και εύκολα χαλάει το κλίμα στις τάξεις της ομάδας. Η άμυνα της είναι για τα πανηγύρια... με τον Μπαμπά να αποτελεί τον ορισμό του γκαφατζή και να έχεις μόλις 9 συμμετοχές με την Τραμπζονσπόρ φέτος. Παρτενέρ του είτε ο ένας από τους λόγους που έχασε η Λίβερπουλ τον τίτλο, ο Κόλο Τουρέ, είτε ο Ζοκορά που στα γεράματα γύρισε να παίξει στόπερ...Αριστερά παίζει ο Μπόκα με μέτρια χρονιά στην Στουτγκάρδη, δεξιά η όαση... με τον 21χρόνο Οριέ της Τουλούζ να αποτελεί το next best thing αυτής της ομάδας. Άφησα τελευταίο το βαρόμετρο, τον καλύτερο μέσο στον κόσμο την φετινή χρονιά, τον  Γιάγια Τουρέ. Ο 31χρόνος μέσος της Σίτι προέρχεται από φοβερή χρονιά με 20 γκολ , 9 ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ και εκπληκτικές εμφανίσεις. Στο τέλος της χρονιάς όμως ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και δεν θα είναι απόλυτα έτοιμος, δεν πήρε μέρος σε κανένα φιλικό προετοιμασίας και κάνει περισσότερο ατομικό πρόγραμμα συντήρησης.
βαρόμετρο για την Ακτή ο Γιάγια Τουρέ
Πρόβλεψη: Τα πάντα κινούνται γύρω από τον Γιάγια Τουρέ. Αν είναι καλά ανεβάζει δύο επίπεδα την Ακτή... αν όχι δύσκολα θα πάρει την πρόκριση αν και όμιλος είναι στα μέτρα της. Κρατάμε σίγουρα τα οβερ στα παιχνίδια της(18 οβερ στα 22 τελευταία επίσημα και φιλικά) και επειδή δύσκολα θα είναι σε καλή κατάσταση ο Γιάγια, να τερματίσει τελευταία στον όμιλο ή να μην προκριθεί.

EΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΙΑΠΩΝΙΑ 2,00
ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΛΛΑΔΑ 3,00
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΟΚΑΖΑΚΙ 4,00
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ 3,60
ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΙΑΠΩΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 13,00
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥΣ ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ 1,80

ΥΓ. Προφανώς και δεν ποντάρουμε σε όλα αυτά, θα κάνουμε την σούμα και στους οκτώ ομίλους και θα μετά θα κάνουμε την τελική διαλογή.


ΥΓ. Οι αποδόσεις είναι της BET 365

Δείτε ΕΔΩ το πλάνο μας για την διοργάνωση.
Δείτε ΕΔΩ την ανάλυση για τον Α' όμιλο..
Δείτε ΕΔΩ την ανάλυση για τον Β' όμιλο.


ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Τερματοφύλακες
Νταβίντ Οσπίνα (Νις)
Φαρίντ Μονδραγόν (Ντεπορτίβο Κάλι)
Καμίλο Βάργκας (Σάντα Φε)
Αμυντικοί
Μάριο Γέπες (Αταλάντα)
Κάρλος Βαλδές (Σαν Λορένσο)
Κριστιάν Σαπάτα (Μίλαν)
Άλβαρες Μπαλάντα (Ρίβερ Πλέιτ)
Σαντιάγο Άριας (Αϊντχόφεν)
Καμίλο Σούνιγα (Νάπολι)
Πάμπλο Αρμέρο (Γουέστ Χαμ)
Μέσοι
Κάρλος Σάντσες (Έλτσε)
Φρέντι Γκουαρίν (Ίντερ)
Αμπέλ Αγκιλάρ (Τουλούζ)
Άλντο Ραμίρες (Μορέλια)
Χουάν Κιντέρο (Πόρτο)
Χάμες Ροντρίγκες (Μονακό)
Χουάν Κουαδράδο (Φιορεντίνα)
Aλεσάντερ Μεχία (Νασιονάλ)
Επιθετικοί
Κάρλος Μπάκα (Σεβίλλη)
Αντριάν Ράμος (Χέρτα)
Βίκτορ Ιμπάρμπο (Κάλιαρι)
Τεόφιλο Γκουτιέρες (Ρίβερ Πλέιτ)
Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)

ΕΛΛΑΔΑ
Τερματοφύλακες
1. Ορέστης Καρνέζης (Γρανάδα)
12. Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ)
13. Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός)
Αμυντικοί
2. Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός)
3. Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ)
4. Κώστας Μανωλάς (Ολυμπιακός)
5. Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα)
11. Λουκάς Βύντρα (Λεβάντε)
15. Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα)
19. Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ)
20. Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός)
Μέσοι
6. Αλέξανδρος Τζιόλης (Κάισερισπορ)
8. Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια)
10. Γιώργος Καραγκούνης (Φούλαμ)
16. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Μπολόνια)
18. Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα)
21. Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ)
22. Ανδρέας Σάμαρης (Ολυμπιακός)
23. Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τορίνο)
Επιθετικοί
7. Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ)
9. Κώστας Μήτρογλου (Φούλαμ)
14. Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ)
17. Φάνης Γκέκας (Κόνιασπορ)

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
Τερματοφύλακες
Μπουμπακάρ Μπαρί (Λόκερεν)
Σιλβέν Γκμποουό (Σεουέ Σπορ)
Σεουμπά Μαντέ (Στάμπαεκ)
Αμυντικοί
Κολό Τουρέ (Λίβερπουλ)
Σολ Μπαμπά (Τράμπζονσπορ)
Ζαν-Ντανιέλ Ακπα-Ακπρό (Τουλούζ)
Αρτούρ Μποκά (Στουτγκάρδη)
Σερζ Οριέ (Τουλούζ)
Ντιντιέ Ζοκορά (Τράμπζονσπορ)
Ουζμάν Βιερά (Ρίζεσπορ)
Κονστάν Τζακπά (Φρανκφούρτη)
Μέσοι
Σεΐκ Τιοτέ (Νιούκαστλ)
Γιαγιά Τουρέ (Μάντσεστερ Σίτι)
Μαξ Γκραντέλ (Σεντ-Ετιέν)
Ισμαέλ Ντιομάντ (Σεντ-Ετιέν)
Ντιντιέ Για Κονάν (Ανόβερο)
Σερέ Ντι (Βασιλεία)
Ματίς Μπολί (Φορτούνα Ντίσελντορφ)
Επιθετικοί
Βιλφρίντ Μπονί (Σουόνσι)
Ντιντιέ Ντρογκμπά (Γαλατάσαράι)
Ζερβινιό (Ρόμα)
Ζιοβανί Σιό (Βασιλεία)
Σαλομόν Καλού (Λιλ)

ΙΑΠΩΝΙΑ
Τερματοφύλακες
1. Έιζι Καουασίμα (Σταντάρ Λιέγης)
12. Σουσάκου Νισικάουα (Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς)
23. Σουίτσι Γκόντα (Τόκιο)
Αμυντικοί
2. Ατσούτο Ουτσίντα (Σάλκε)
3. Γκοτόκου Σακάι (Στουτγκάρδη)
5. Γιούτο Ναγκατόμο (Ίντερ)
6. Μασάτο Μορισίγκε (Τόκιο)
15. Γιασουγιούκι Κόνο (Γκπαμπα Οζάκα)
19. Μασαχίκο Ινόχα (Τζουμπίλο Ιβάτα)
21. Χιρόκι Σακάι (Ανόβερο)
22. Μάγια Γιοσίντα (Σαουθάμπτον)
Μέσοι
4. Κεϊσούκε Χόντα (Μίλαν)
7. Γιασουχίτο Έντο (Γκάμπα Οζάκα)
8. Χιρόσι Κιγιοτάκε (Νυρεμβέργη)
10. Σίνζι Καγκάουα (ManUtd)
14. Τοσιχίρο Αογιάμα (Σάνφρες Χιροσίμα)
16. Χοτάρου Γιαμαγκούτσι (Σερέζο Οσάκα)
17. Μακότο Χασέμπε (Νυρεμβέργη)
20. Μανάμπου Σαΐτο (Γιοκοχάμα Μαρίνος)
Επιθετικοί
9. Σίνζι Οκαζάκι (Μάιντς)
11. Γιοϊτσίρο Κακιτάνι (Σερέζο Οσάκα)
13. Γιοσίτο Οκούμπο (Καουασάκι Φροντάλε)
18. Γιούγια Οσάκο (Μόναχο 1860)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου